«Skal vi danse» gikk på fotball-smell

Lørdagens sending ble sesongens minst sette. TV 2 skylder på seerlekkasje til landskampen.

TAPER SEERE: Kun 3 000 seere skilte premierene på «Skal vi danse» (bildet) og «Stjernekamp» i august i år. Siden da har seertallene for «Stjernekamp» skutt i været, mens «Skal vi danse» nådde et foreløpig bunnivå for denne sesongen lørdag. Foto: Stella Pictures
TAPER SEERE: Kun 3 000 seere skilte premierene på «Skal vi danse» (bildet) og «Stjernekamp» i august i år. Siden da har seertallene for «Stjernekamp» skutt i været, mens «Skal vi danse» nådde et foreløpig bunnivå for denne sesongen lørdag. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden premieren 29. august i år har seertallene gått nedover for TV 2s «Skal vi danse».

Lørdag traff programmet et foreløpig bunnivå for denne sesongen, med 485 000 seere i snitt. Uken før var tilsvarende tall 539 000 seere, mens premieren hadde 594 000 seere i gjennomsnitt.

Til sammenlikning så 788 000 mennesker i snitt på hovedkonkurrenten «Stjernekamp» på NRK lørdag kveld.

Mens kun 3 000 seere skilte premieren til de to programmene 29. august, har seerne strømmet til «Stjernekamp», som har ligget stabilt over 700 000 seere siden program nummer to.

Les mer: Gunvor (62) ute av «Skal vi danse»

- Antakelig ikke interessant nok TV-sjef Morten Wiberg i Carat påpeker at «Skal vi danse» hadde seerkonkurranse i landskampen mellom Norge og Malta en halvtimes tid lørdag.

- Det er klart, det gjør noe med snittet. Men det er ikke noen tvil om at «Skal vi danse» ikke slår noe godt an, sier Wiberg til Dagbladet.

Han tror at nedgangen i seertallene kan ha noe med deltakerne og konkurransen å gjøre.

- Snittet på 485 000 seere er klart under det vi bør forvente av lørdagskvelden på TV 2. Seertallene burde vært på rundt 600 000. Jeg har ikke noen god forklaring annet enn at det antakelig ikke er interessant nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.